LAN_SITELINKS_183
bullet Начало
bullet За стила на управление в Османската империя и днес
bullet Износът на български стоки за Сърбия, Черна гора,
bullet Студенти искат оставки
bullet „Данон” и „М тел” злоупотребяват с нас и децата ни
bullet ГАГАУЗИТЕ В БЕСАРАБИЯ
bullet Облеклото на гагаузите
bullet Българската политика към Бесарабия
bullet ПРЯКОРИТЕ - СИТУАЦИИ НА ВЪЗНИКВАНЕ
bullet Планът "Баязид-2"
bullet Странджа крие тайната на Бастет
bullet Под новото турско робство
bullet За проекта 'Родното'
bullet Условия за участие
bullet КАКВО ПРОГОНИ БРИТАНЦИТЕ ОТ ПАЗАРА НИ?
bullet Българското вино
bullet Гагаузите
bullet Десет причини да не допускаме ‘майстор’ в дома си
bullet Траките са Българи
bullet Малоазийските българи
bullet Авторско право
bullet Бурса, 19 години след “голямата екскурзия”
bullet История на България
bullet Форум
bullet On line ателие
bullet Връзки
bullet Добави сайт
bullet Връзка с нас
bullet Статии
bullet Атентатите от възродителния процес
bullet Манастира 'Св. ИЛИЯ' - 'Текето'
bullet 112 – най-после
bullet Ран: Уроци от чужбина*
bullet Новини

Форуми
Rodnoto :: Форуми :: Правила
<< Предишна тема | Следваща тема >>   

Общи правила

Автор Отговор
Admin
[ Запален ]

съобщения: 3
С регистрацията си във форума на Родното.com потребителят декларира, че е съгласен със следните установени правила:

I. Прякор (User name) и правила за поведение Потребителят има право/задължение:

 
1.1 Да си избере ник, аватар и подпис, които да не целят обида/критика/подобие на друг участник или на фирма/форум/сайт/(друго), също така да не съдържат политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие, както и образи на обществено познати личности.

1.2 Да не регистрира повече от един прякор (user name) във форума на Родното.com Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума. Прякорите на същия потребител с по-малък брой постове ще бъдат деактивирани. Допуска се временно регистриране на втори прякор в случаите на загуба на парола или други данни по регистрацията на основния прякор.

1.3 Да уважава другите потребители на форума. Всякакви обидни думи и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като резултат постът ще бъде редактиран или отстранен от темата. Прякорите на особено напористи с обиди/заплахи участници ще бъдат изтривани. Нецензурните думи ще бъдат замествани със символи.

1.4 Задължително е да се пише на кирилица. Форумът на Родното.com е български и официалният език и писменост на него са българските.

1.5 Да не пише за по-голяма убедителност постове само с главни букви, което според “етикета” се счита за “викане”. Такива постове ще бъдат редактирани или отстранявани, особено в случаите на системно нарушение или нарушение на повече от едно правила на форума. Допуска се смислов акцент на определени части от текст под формата на думи с големи букви или bold шрифт.

1.6 Да формулира заглавията на темите по начин, който дава да се разбере възможно най-пълно, недвусмислено и кратко за какво ще се отнася дискусията. В противен случай темата ще бъде преименувана. При особено неясно формулирани заглавие и съдържание на първия пост, както и при заглавие, отнасящо се до конкретен участник, темата ще бъде затваряна или отстранявана.

1.7 Да се придържа възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението. Отворена нова тема със същото съдържание ще бъде отстранявана.

1.8 Да се старае да не създава нови теми без да е проверил с помощта на ТЪРСИ функциите на форума дали вече не съществуват такива, пуснати в близкия месец или по-скоро. Актуални отминали теми е желателно да се “съживяват”, а не да се “дублират”. Често повтарящи се теми с едни и същи въпроси ще бъдат затваряни с оставяне на линк към последната такава тема.

1.9 Да не създава една и съща тема в повече от един раздел на форума, а само в най-близко свързания с тематиката на бъдещата тема. Създадена тема в неподходящ раздел ще бъде премествана. Създадена тема в няколко раздела ще бъде отстранявана от неподходящите такива. Създадени теми с близко съдържание в един раздел ще бъдат обединявани под общото заглавие на най-късно създадената.

1.10 Да не създава теми с призиви против действащото в страната законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама, линкове към нелегален софтуер и/или кодове за същият, порнография или сцени на насилие. Теми с такъв замисъл ще бъдат отстранявани от форума. А потребителите ще се наказват.

1.11 Да не променя съдържанието на пост или тема, съдържащи редакция от модератор или администратор. Такива действия ще се считат за грубо незачитане на правилата на форума.
1.12 Да не излага на показ лична информация на друг участник или на фирма/форум/сайт/(друго) без изричното негово/тяхно съгласие. Такива действия ще се считат за грубо незачитане на правото на лична конфиденциалност и прякорът на съответния участник ще бъде изтрит, а темите/постовете ще бъдат отстранени.

1.13 Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM. Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, прякорът на съответния участник ще бъде изтрит.

1.14 Всеки потребител слагащ препратки към незаконно съдържание или обсъждащ начини за пускане на пиратски продукти ще бъде изтриван от форума, както и постовете ще бъдат изтривани.


II. Други условия, препоръки и важна информация

2.1 За писане във форума на Родното.com регистрацията е задължителна. Регистрацията изисква наличие на валиден e-mail адрес. Не се допуска регистриране на двама или повече участници с един e-mail едрес.

2.2 Регистрирани прякори и въведени пароли не изтичат като валидност във времето. Необходимата регистрация е еднократна за времето на съществуване на форума, с изключение на случаите на подмяна на софтуера на форума, когато новият не позволява импортиране на съществуващи акаунти. За съответните случаи потребителите ще бъдат уведомявани предварително.

2.3 На всеки един изправен участник във форума (чието участие не противоречи на правилата на форума или на законите в страната) се гарантира правото на достъп до Родното.com, правото на мнение, защита на личното достойнство и осигуряване на конфиденциалност. IP адресите на участниците се записват в log на форума, но не се показват публично.

2.4 Постовете на форума могат да бъдат редактирани от авторите им.

2.5 Всеки участник може да си постави собствен аватар. Аватарите трябва да са до размер 100х100 пиксела, големината на файла не трябва да надвишава 20KB. Аватарът може да е анимиран. Не се препоръчва "кражба" на аватари от други участници на форума.

2.6 Всеки участник ще има "ранг/титла" според броя на постовете, които е направил. Също така ако потребителя е нарушил правилата на форума или е познат с честите си спам отговори и теми ще има специална титла.

2.7 Всеки участник може да постави личен подпис, който се изписва в края на всяко оставено от него съобщение. Подписът съдържа допълнителна информация за участника, мисъл, фраза, поговорка или друго, по усмотрение на участника. Подписът трябва да бъде не по-дълъг от три реда и да съдържа не повече от 300 символа. Подписът не може да съдържа графични изображения. Подписът може да съдържа линкове (отговарящи на правилата за линкове), за връзка към по-детайлна информация за участника.

2.8 Контакти с модератори и администратори, както и коментари по минали действия на модератори или администратори, пoтребителите извършват изключително по e-mail или само на определено за целта място във форума.

2.9 Графични елементи в постовете с размер над 640х480 пиксела или такива, които изискват хоризонтално скролиране при разделителна способност на екрана 800х600, да бъдат конвертирани в линкове за удобство при преглеждане на съответната тема.

2.10 Дълги текстове в постовете, резултат на Copy/Paste от интернет, е желателно да бъдат конвертирани в линкове за удобство при преглеждане на съответната тема и да бъде посочен техният източник. Същото е валидно и при закачане към постовете на файлове, достъпни за download по интернет.

Рекламна агенция Танграм Печатница България Билбордове България Календари Имот днес xDepo

Здравей
Потребител:

Парола:

[ ]
[ ]
[ ]
Алманах Македония - 1000 стр.
almanah_baner.jpg

На този ден...
10-8-2006
Св. мъченик и архидякон Лаврентий

Имоти от Варна
Посетете Порталът за имоти на Варна - Имот Днес.
Имоти от Варна и областа, статии и анализи на пазара на имоти във Варна.
Всички материали, графични знаци, аудио и видео файлове публикувани в сайта и/или части от тях са обект на авторското право в този смисъл са защитени от закона. Ползването им без изричното разрешение на екипа на Rodnoto.com е абсолютно забранено и се преследва от закона за авторското право и сродните му права. Сайтът е създаден от ТАНГРАМ МЕДИА ООД
Сайтът се поддържа от ТАНГРАМ МЕДИА ООД

Топ новини

imotdnes.jpg iconi.jpg
{THEMEDISCLAIMER}